Vissen met een stukje vis als aas

Alle hengelsporters die wel eens met stripjes aasvis, makreel, zalm of koolvis, vissen herkennen het wel. Keurig en stripje vis gesneden en aan de haak geregen en als de aanbeet iets langer uit blijft als verwacht zie je het heerlijke aasje terug als plumpudding dat onderin de haakbocht hangt. Vis je met hele kleine stukjes aas heb je er niet zo veel last van maar vang je ook minder gauw de o zo geliefde grotere exemplaren.

 

Vanaf aasstukjes 2 cm. breed en 6cm. lang loont het de moeite om een iets kleinere extra haak in te zetten. Vanzelfsprekend de haak grote van beide af te stemmen op de grootte van de aas strip. In deze hengelsport montage haal je de lijn eerst alleen door het oog van de extra haak en schuif je er een stukje ventielslang overheen. Hierdoor kan je deze haak op de lijn heen en weer schuiven.  Andere flexibele tubes of luminous tubes zijn bij de juiste diameter ook geschikt. Daarna bevestig je pas op normale wijze de iets grotere haak.

 

Bij het bevestigen van de aasstrip op deze onderlijn haal je eerst de grootste haak midden door de visstrip. Het kleinere haakje gebruik je daarna om deze aasstrip mooi in het verlengde van de lijn te houden. Dit heeft ten opzichte van vissen met aasstrip en een enkele haak 2 voordelen: 

  1. Het aasje blijft altijd mooi in het verlengde van de vislijn hangen waardoor het minder weerstand ondervind. Belangrijk bij het zo licht mogelijk vissen om op diepte te komen.
  2. Het aasje blijft veel beter op de grotere haak zitten waardoor een betere hakingskans en minder misslagen.

Als je bij de bakker zou mogen kiezen tussen 2 puddingbroodjes waarvan er één al twee keer op de grond is gevallen zou ik het wel weten. 

Vissen met een stukje vis als aas - Dé manier om het bevestigen vind je hier!

 Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.nl