Hét wrakvislood

Een typisch wraklood, ook wel makreellood genoemd.Natuurlijk zijn dat over het algemeen de wat zwaardere gestroomlijnde stukken zeevislood om snel op de zeebodem en bij het wrak te kunnen komen. Dit type vislood heeft geen ankers omdat je natuurlijk niet in het wrak vast wil komen te zitten. Dit model, de "Bo-pedo", "Aqua pedo", "Wrak-" of "Makreellood" wordt geleverd door verscheidene hengelsportmerken en winkeliers. Daarnaast is hij ook zelf te gieten met de loodmallen van Do-it, D.C.A. en  Midnight Moon Tackle Import in gewichten van o.a. 340 en 580 gram. Voor de meeste hengelsporters die wel eens een dagje zijn wezen zeevissen op een charterboot geen onbekend artikel want als het tegen zit op een wrakken tochtje,... verspeel je er wel een paar.

 

Gietmal voor een wrakvislood.

Gietmal voor het wrakvislood 

Wrakvislood of Makreellood.

Wrakvislood of Makreellood

Als voorbeeld een bo-pedo wraklood gemonteerd aan een zipslider met daarachter een dwarrellijn en rechts het wraklood aan een standaard onderlijn die daarboven natuurlijk naar voorkeur een, twee of drie zelf geknoopte afhouders kan hebben. Dit type wraklood monteert men ook heel veel onder standaard fabrieksonderlijnen als de octopus rig of de wrakvis onderlijn met twee (soms R.V.S) stalen afhouders. Ook zijn er van die handige lood giet mallen waarbij je 2 of nog meer verschillende loodgewichten tegelijk kan gieten. Echt voor de zeevisser die regelmatig zijn vislood verspeeld op zee.

 

Wrakvislood in combinatie met een zip-glider.

Wrakvislood in combinatie met een zip-glider 

Wil je een perfecte knoop leren waarmee je snel je vislood aan je onderlijn kan monteren, lees dan even het artikel over de Lusknoop.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com