De Alpha Bait Clip in de praktijk

Over het algemeen zet ik op deze site een onderlijn neer 'as-it-is'. Met andere woorden: zoals hij is als je hem uit de verpakking haalt. In het geval van de Alpha Bait Clip leek het mij leuk om ook eens te laten zien hoe die Alpha Bait Clip in de praktijk werkt. Of in de toekomst 'in de praktijk' een vast onderdeel van presenteren wordt, is nu nog niet bekend, maar ik denk er wel over na.

 

Een alert bezoeker zal het direct opvallen dat op de illustratie een Alpha Bait Clip 'Single Hook uitvoering' is uitgebeeld. Dit is bewust gedaan om het verschil tussen de 'Single Hook' en 'Two Hook' uitvoering duidelijk te maken en om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de Alpha Bait Clip. In het artikel 'Surfcasters, vergeet het rode hoedje niet!' vind je een duidelijke illustratie van de Alpha Bait Clip Two Hook uitvoering. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee.

 

Op de illustratie is duidelijk te zien hoe de Red Slider door de opwaartse druk van het water over de lijn naar boven wordt geschoven waardoor de Wire Clip die in de Red Slider gefixeert zat, vrij komt. Doordat de Wire Clip vrij komt, is er niets meer wat de haak nog tegen kan houden en die zal dan ook los schieten. Als het lood de bodem raakt, is alles vrij en kan de onderlijn doen waarvoor hij bedacht is. Namelijk vis attracteren en ze verleiden tot een aanbeet.

 

Op de aaslijn zie je geen sequin, kraal en stopknoop, maar bedenk ze er wel even bij. Zoals je ziet, is de haak 'down' geclipt en van down geclipte aaslijnen is bekend dat bij de ingooi het aas naar boven over je aaslijn wil schuiven. De combinatie sequin, kraal en stopknoop verhinderen dat en zorgen ervoor dat jouw zee-aas, zeepier, zager of mesheft, netjes op de haak blijft zitten.

 

Een mesheft zou je overigens ook nog met een stukje bindelastiek kunnen fixeren. Een verse mesheft is van huis uit redelijk stevig aas, maar toch kan het geen kwaad om hem met wat bindelastiek te fixeren op je haak. Een ontdooide mesheft, ze worden over het algemeen in bevroren toestand verkocht, is echter zeer slap aas en heeft de neiging snel uiteen te vallen. Bindelastiek om de mesheft op de haak te fixeren is dan een vereiste om dit aas goed te presenteren op jouw visstek. Vis je vanuit een boot en je laat de boel gewoon zakken zonder in te gooien, dan is bindelastiek om je mesheft op de haak te fixeren niet noodzakelijk.

 

De Alpha Bait Clip van Gemini Genie Ltd. Tackle in de praktijk. Eenvoudig maar uitermate doeltreffend!

De Gemini Genie Ltd. Tackle Alpha Bait Clip single hook uitvoering.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
© Onderlijnenvooropzee.com