Two Hook Boom Rig

Dit is een ideale allround onderlijn voor bijna alle vissoorten zoals zeebaars, gul, platvis en wijting. Vooral goed te gebruiken vanuit de eigen kleine boot of wanneer je vanaf een grote charterboot vist. Laat dat je er niet van weerhouden om hem in te zetten tijdens het vissen vanaf het strand en havenhoofden. Dit is dus echt een allround onderlijn die je zo goed als overal kunt gebruiken tijdens het zeevissen.

 

Wanneer we staan te vissen en er is stroming (opkomend of afgaand water) gebruiken we meestal een onderlijn met dwarrellijnen, ook wel wapperlijnen genoemd. De stroming zorgt ervoor dat onze aaslijnen perfect gestrekt worden. Is het er echter geen stroming (dood tij) dan zorgt deze montage met afhouders voor een perfecte aasaanbieding.

 

Om de onderlijn te maken volg je de volgende stappen:

 

Gebruik als staande lijn een nylon/monofilament met een dikte tussen de 50/00 en 60/00. Pak daarvan grofweg een meter en knoop aan een kant een wartel of loodclip. Schuif een kraal en afhouder op de lijn gevolgd door wederom een kraal en een sleeve. Zet nog niks vast! Voor de tweede afhouder schuiven we eerst een sleeve, dan een kraal gevolgd door de afhouder met wederom een kraal op de nylonlijn. Aan het eind knopen we een tonwartel of loodclip, afhankelijk met welke je begonnen bent. Schuif nu de onderste afhouder, kraal en sleeve tegen de loodclip aan. Knijp de sleeve vast, doe dit voorzichtig anders beschadig je de nylonlijn, zodat de afhouder vrij kan ronddraaien. Hetzelfde doe je bij de bovenste afhouder.

 

Aan de afhouders kun je zelf bepalen welke aaslijn en haak je monteert. Waak ervoor dat je de lengte van je aaslijnen zodanig afstemt dat de beide haken elkaar niet kunnen haken.

 

Ideale onderlijn voor tijdens het zeevissen vanuit de eigen kleine boot.

De Two Hook Boom Rig. Een super allround onderlijn voor de zeevisser.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com